You are currently viewing Η Εν.Πυρ. στο Δήμο Μαραθώνα

Η Εν.Πυρ. στο Δήμο Μαραθώνα

Σοβαρά έχει αναλάβει η διοίκηση της  ΕΝΩΣΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ τις υποχρεώσεις της αλλά με σοβαρότητα την αντιμετωπίζουν και οι φορείς που έχουν βρεθεί μαζί της.

Ανάμεσα σε μια σειρά ενεργειών, βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα 20/1 ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Σωματείου με το Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα όπου κατατέθηκαν μια σειρά προβλημάτων που ζητούν επίλυση . Ο Δήμαρχος αφού έλαβε σοβαρά υπ όψιν την ύπαρξη του μοναδικού σωματείου Πυρόπληκτων έδειξε όλη την καλή διάθεση για συνεργασία.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον ερανικό λογαριασμό Δήμου Μαραθώνα για τους πυρόπληκτους, θέματα για τις «δασικές περιοχές» όπου το σωματείο μας έχει μια διαφορετική  αντίληψη για το θέμα αυτό, όπως και θέματα που αφορούν την ίδρυση νέας δομής υποστήριξης πυρόπληκτων.

Το Σάββατο 18/1 προηγήθηκε συνάντηση με τον Νίκο Χατζηγιάννη  από την αντιπολιτευτική παράταξη «Βήμα στο Μέλλον» και Τετάρτη 22/1 συναντήθηκαν με το Αντιδήμαρχο Δήμου Μαραθώνα Ευάγγελο Κυπαρίσση  όπου διατυπώθηκαν σχετικά τα ίδια ερωτήματα.

Ο Αντιδήμαρχος πήρε πολύ σοβαρά την ύπαρξη του μοναδικού σωματείου που αφορά την υπεράσπιση των πυρόπληκτων ως ένα σημαντικό κρίκο σύνδεσης μεταξύ των φορέων και των πυρόπληκτων. Ο κύριος Κυπαρίσσης  τόνισε την σημασία μίας συλλογικότητας με τους κανόνες που την συνοδεύουν και ευχήθηκε να μεγαλώσει ο σύλλογος το συντομότερο.

Πέρα από θέματα που αφορούν το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και σημειωθήκαν για να μεταφερθούν στην διοίκηση, η ένωση ανέφερε και θέματα καθημερινότητας που βιώνει ένας Πυρόπληκτος.

Τέλος η ένωση ανέφερε και την ανησυχία της για το επόμενο καλοκαίρι για τα λίγα μικρά πράσινα κομμάτια που απέμειναν στην περιοχή όπου ο Δήμος έγκαιρα θα πρέπει να λάβει μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Στης 23 Ιανουαρίου Πέμπτη βρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ με την Αξιωματική Αντιπολίτευση Δήμου Μαραθώνα κύριο Σπύρο Λιβαθινό.  Ο πολύ φιλόξενος κύριος Λιβαθινός σε ένα πολύ ευχάριστο χώρο του γραφείου του και μια φιλική στάση απέναντι μας,  τόνισε ότι δεν νιώθει πολιτικός και συμπάσχει απόλυτα με τα προβλήματα που έφερε αυτή η καταστροφή. Ως θέμα τέθηκε το Δημοτικό συμβούλιο που πλησιάζει και η στήριξη του σε θέματα που αφορούν τους πυρόπληκτους.  

Αναφέρθηκαν οι ανησυχίες πυρόπληκτων σχετικά με τους ερανικούς λογαριασμού  αλλά και η αδράνεια σε ότι αφορά τα 15 εκ. Ευρώ για κάθε Δήμο για την επαναφορά της περιοχής.

Καλεσμένος παραβρέθηκε και ο κύριος Νίκος Ιωνάς  μέλος της συντονιστικής ομάδας και του εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά με άριστες γνώσης για την περιοχή.  Ο κύριος Ιωνάς χάρηκε για την σοβαρή πορεία που χάραξε πια το σωματείο και είναι πια και μέλος καθώς είναι πυρόπληκτος από το Νέο Βουτζά όπου η κατοικία του υπέστη σοβαρότατες ζημιές και η αποζημίωση που δεν έχει λάβει 2 χρόνια μετά αλλά μόνο συζητιέται, θυμίζει ανέκδοτο.

 Αυτό που κρατήσαμε από το κύριο Ιωνά στην συζήτηση αυτή είναι ότι μέσα στο δράμα που ζει ένας πυρόπληκτος και την πολύ μεγάλη απώλεια μιας μόνιμης κατοικίας, έρχεται ένα κράτος και παζαρεύει και ταλαιπωρεί τον κόσμο.

Επόμενος σταθμός της Ένωσης θα είναι ο Δήμος Ραφήνας .

Πηγή: 23july.org