You are currently viewing ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεν απομένουν παρά τρεις ημέρες για τη συμπλήρωση δυο χρόνων από το μεγαλύτερο «έγκλημα» κρατικού μηχανισμού, εντός αστικού ιστού , σε παγκόσμια κλίμακα , με θύματα 102 αθώες ψυχές και το ρήμαγμα χιλιάδων περιουσιών.

Παρακολουθούμε εδώ και τρείς εβδομάδες με οργή , να έχει προηγηθεί η άρνηση του εισαγγελέα να αναβαθμίσει τις κατηγορίες του «εγκλήματος» στο ΜΑΤΙ από πλημμέλημα σε κακούργημα και μόλις χθες να αποκαλύπτεται η μεθοδευμένη συγκάλυψη που έχει επιχειρηθεί συνολικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εν πλήρη γνώσει της τότε κυβέρνησης.

Ελπίζουμε να εκμεταλλευτείτε επιτέλους , τις τελευταίες αποκαλύψεις , να αποδοθεί δικαιοσύνη , και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας.

Πέραν των παραπάνω κυριε.Πρωθυπουργέ , επειδή η ζωή είναι αδυσώπητη και καλπάζει χωρίς να ασχολείται με το χθες , σας παραθέτουμε φλέγοντα αιτήματα που συνυπογράφονται από το σύνολο των πυρόπληκτων οικογενειών ως ακολούθως.

1. Η επέκταση της προστασίας των αποζημιώσεων σύμφωνα με το άρθρο 11 της από 26 Ιουλίου ΠΝΠ είχε επεκταθεί με τον νόμο υπ’ αριθμ’. 4626 , Αρθρο 2 , παράγραφος 2α έως «31.07.2020».

Καθολική απαίτηση των πυρόπληκτων που καταθέτουν τους φακέλους επισκευής στο αρμόδιο ΤΑΕΦΚ είναι η επέκταση του ως άνω άρθρου εως «31.07.2021»

Σημειώσατε επ’ αυτού ότι λόγω της πανδημίας και για χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών δεν λειτουργούσε το ΤΑΕΦΚ , και δεν γινόταν παραλαβή φακέλων ακόμα και από ιδιοκτήτες περιοχών που δεν έχουν πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες.       

2.. Επέκταση της επιχορήγησης ενοικίου έως τις 31.07.2021 και τροποποίηση της σχετικής διάταξης για καταβολή της επιχορήγησης μηνιαίως και όχι ανά τρίμηνο. Μέχρι σήμερα, αφενός παρατηρήθηκαν δυσβάστακτες καθυστερήσεις για την συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων και αφετέρου, πολλοί δικαιούχοι αδυνατούν να προκαταβάλουν τα ενοίκια και να αναμένουν από τέσσερις έως και έξι μήνες  για να πληρωθούν.

3. Άμεση παρέμβαση σας για την καταβολή των συντάξεων χηρείας

4.  Μετά από  διεξοδική ανάγνωση των τευχών και σχεδίων της διαβούλευσης διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη  παρωχημένο ευχολόγιο στα χνάρια των παλαιών  ΓΠΣ , και το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι , χωρίς καθορισμό zώνης αιγιαλού  και χωρίς οριοθέτηση ρεμάτων , προτείνεται μεγάλος αριθμός κατεδαφίσεων. Αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος των ρεμάτων 4258/2014.

5. Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων  : Πώς είναι δυνατόν κύριε Πρωθυπουργέ να συντάσσεται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην παρούσα διαβούλευση χωρίς να έχουν οριοθετηθεί τα ρέματα , να έχουν καθοριστεί λεκάνες απορροής ομβρίων,  χωρίς να έχει γίνει  η οριοθέτηση αιγιαλού και παραλίας , και το πλέον σημαντικό ,να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι περίφημοι δασικοί χάρτες ? .

Δυστυχώς μετά τις επανειλημμένες επισκέψεις μας στα αρμόδια υπουργεία και σωρεία υπομνημάτων που υποβάλαμε σε πληθώρα συμβούλων χωρίς αποτέλεσμα , απευθυνόμαστε σε εσάς κύριε  πρωθυπουργέ όπως μεσολαβήσετε επιτέλους στις αρμόδιες υπηρεσίες και εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ καθώς και τις τεχνικές προδιαγραφές για τα δασικά του 2017.

6. Ειδικό πολεοδομικό σχέδιο :Στην διαβούλευση προτείνονται σχέδια και μελέτες  ,που καθορίζουν περιοχές δασικές ή αναδασωτέες χωρίς να υπάρχουν δασικοί χάρτες και κυρίως , χωρίς να έχουν εξεταστεί οι διοικητικές πράξεις των περιοχών και οι άδειες οικοδομής  Απαιτούμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ  η νομολογία για τα δασικά του 2017 , και να αναγνωριστούν οι διοικητικές πράξεις

7.   Τέλος κύριε Πρωθυπουργέ έχει δημιουργηθεί μείζoν ηθικό ζήτημα με τους δυο ερανικούς λογαριασμούς στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου. Μόνο με δική σας παρέμβαση ή και του Υπουργείου Οικονομικών μπορούν να ενωθούν οι δυο λογαριασμοί και εν συνεχεία να μοιραστούν ισόποσα και δίκαια στους πληγέντες το συνολικό κατατεθέν ποσό.

Μετά τιμής,

Ένωση Πυροπλήκτων Ανατολικής Αττικής